0
 • Snelle levering

  Wij verzenden onze pakketten op maandag t/m vrijdag

 • Niet goed? Geld terug!

  Altijd de zekerheid op je geld terug.

  Retourformulier
  Heeft u zich bedacht? Kitestuff.nl biedt u de mogelijkheid binnen 14 dagen niet gebruikte artikelen, in de onbeschadigde verpakking, te retourneren. Slechts de door kitestuff gemaakte verzend- en administratiekosten worden bij u in rekening gebracht. Ook bij het retourneren van een bestelling welke onder de garantie voorwaarden valt, zijn de kosten voor het retourneren voor uw rekening. Goederen welke door u retourgezonden worden dienen, op de buitenzijde van de verpakking (dus niet in de verpakking) voorzien te zijn van een enveloppe met het compleet ingevulde retourformulier.
  Klik hier voor meer informatie

 • Veilig betalen

  Altijd worden alle betalingen veilig in ons systeem verwerkt.

  betaalmogelijkheden
 • Winkel informatie

  Kitestuff.nl is uw winkel voor kitesurf artikelen in Nederland. Met dezelfde service als in een fysieke winkel, maar dan tegen internetprijzen. Naast het uitgebreide assortiment biedt Kitestuff.nl alle voordelen op het gebied van veilig betalen, garantie, bezorging en het retourneren van artikelen. Mocht u contact willen opnemen met Kitestuff.nl dat kan dat op de volgende manieren:

  Heeft u vragen betreft: bestellen, levering, retourneren of betalen?

  • Telefonisch:085-0493370
  • Per email: verkoop@kitestuff.nl
  • Per brief: Afdeling Klantenservice, Bukkumweg 24n, 5081 CT, Hilvarenbeek.


  Heeft u product specifieke vragen en wilt u graag persoonlijk advies?

Filter

Selectie verfijnen

merken
Modeljaar
Model
 1. Twintip (1)
 2. Waveboard (2)
Maat
 1. 2 m (1)
 2. 5 m (1)
 3. 5,5 m (1)
 4. 6 m (1)
 5. 7 m (6)
 6. 8 m (2)
 7. 9 m (6)
 8. 10 m (2)
 9. 11 m (3)
 10. 12 m (3)
 11. 13 m (1)
 12. 14 m (1)
 13. 15 m (1)
Populaire Producten

Normale prijs: € 49,99

Special Price € 44,99

€ 159,99
Bereken de windsnelheid


Klantenservice
Welkom in de shop van Kitestuff.nl. In onze webshop vindt u een onbeperkt aantal producten van verschillende categorieën.

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00. Heeft u vragen betreft uw de levering, retourneren of betaling van uw bestelling neem dan contact op via verkoop@kitestuff.nll of bel:

085-0493370


Wilt u vragen betreft producten en wilt u graag persoonlijk advies? Neemt u dan contact op middels info@kitestuff.nl, of stel via WhatsApp uw productvraag door te WhatsAppen naar

06-10429676


Waarom Kitestuff?
Niet goed? Geld terug!
Wereldwijde bezorging
Snelle levering
Direct contact
Veilig betalen
Surfshop Cadzand
Ruime keuze, veel verschillende kleuren en de beste kwaliteit. Zo kan het assortiment van onze Cadzand Surfshop worden omschreven.
Bekijk onze winkel

Kitesurfen

Kite Airush Vantage
Sale
Airush Protoy 135x41cm 2013
Sale

Normale prijs: € 799,00

Special Price € 349,00

Cabrinha S Quad - Down The Line Surf 2017
Sale
Cabrinha H2 Bindingen 2016
Sale

Normale prijs: € 119,50

Special Price € 71,95

Kitesurfen wint op dit moment veel aan populariteit in Nederland. Het afgelopen decennium is het ledenaantal van deze relatief jonge sport met duizenden gegroeid. In 2002 waren nog maar een paar dozijn die zich aanmeldden voor kitesurfen. De daaropvolgende jaren is dit al gegroeid naar enkele duizenden leden en heeft Nederland zelfs een paar wereldkampioenen in kitesurfen voortgebracht. Wereldwijd zijn er volgens de International Kiteboarding Association zo’n anderhalf miljoen kitesurfers actief. Kitesurfen werd bijna opgenomen als Olympische sport in 2016 in Rio de Janeiro in plaats van windsurfen. De internationale organisatie voor zeilsporten (ISAF) draaide dit besluit in november 2012 weer terug.


Kitesurfen: de sport

Kitesurfen is een windsport waarbij je via een kite de surfplank aanstuurt. Het is een extreme sport waarbij snelheden rond de 80 km/h bij professionele beoefenaars niet ongewoon zijn. Het snelheidsrecord staat op naam van Rob Douglas. Hij bereikte als eerste persoon de barrière van 100 km/h. De langste officieuze afstand die tijdens het kitesurfen is afgelegd, bedraagt maar liefst 2000 km. Louis Tapper was hierdoor 23 dagen lang aan het kitesurfen in juni/augustus 2010. De langste officiële afstand werd afgelegd rondom Brazilië door Eric Gramond. Hij voer met zijn board 419,9 kilometer in oktober 2008.


Disciplines kitesurfen Kitesurfen heeft over het algemeen acht disciplines. Achtereenvolgens zijn dit:
 • Freeride
 • Freestyle
 • Wave-riding
 • Wakestyle
 • Jumping
 • Wakeskate
 • Courseracing
 • Speedracing

De populairste vorm van kitesurfen is freeride. In deze discipline gaat het er vooral om dat kitesurfen leuk moet zijn en worden nieuwe technieken bedacht. Onze twin tip boarden zijn hier uitstekend geschikt voor. Deze boarden hebben dezelfde voor- en achterkant. Dit board is makkelijk te gebruiken omdat het veranderen van vaarrichting (gijpen) makkelijker is. Daarnaast worden er vaak wedstrijden speedracing gehouden, ook in Nederland.


Locaties voor kitesurfen

In Nederland mag je niet overal kitesurfen. Door de Natuurbeschermingswet zijn er in Nederland een paar beschermingsgebieden aangewezen waar natuur beschermd wordt. Voor de exacte regelgeving, check deze site. Zandvoort is een populaire locatie waar je kunt kitesurfen. Hier werd eind juni 2013 ook het NK Course Racen gehouden. De Nederlandse Kitesurfvereniging heeft een aantal door hen erkende surfverenigingen handig in kaart gezet.