0
 • Snelle levering

  Wij verzenden onze pakketten op maandag t/m vrijdag

 • Niet goed? Geld terug!

  Altijd de zekerheid op je geld terug.

  Retourformulier
  Heeft u zich bedacht? Kitestuff.nl biedt u de mogelijkheid binnen 14 dagen niet gebruikte artikelen, in de onbeschadigde verpakking, te retourneren. Slechts de door kitestuff gemaakte verzend- en administratiekosten worden bij u in rekening gebracht. Ook bij het retourneren van een bestelling welke onder de garantie voorwaarden valt, zijn de kosten voor het retourneren voor uw rekening. Goederen welke door u retourgezonden worden dienen, op de buitenzijde van de verpakking (dus niet in de verpakking) voorzien te zijn van een enveloppe met het compleet ingevulde retourformulier.
  Klik hier voor meer informatie

 • Veilig betalen

  Altijd worden alle betalingen veilig in ons systeem verwerkt.

  betaalmogelijkheden
 • Winkel informatie

  Kitestuff.nl is uw winkel voor kitesurf artikelen in Nederland. Met dezelfde service als in een fysieke winkel, maar dan tegen internetprijzen. Naast het uitgebreide assortiment biedt Kitestuff.nl alle voordelen op het gebied van veilig betalen, garantie, bezorging en het retourneren van artikelen. Mocht u contact willen opnemen met Kitestuff.nl dat kan dat op de volgende manieren:

  Heeft u vragen betreft: bestellen, levering, retourneren of betalen?

  • Telefonisch:085-0493370
  • Per email: verkoop@kitestuff.nl
  • Per brief: Afdeling Klantenservice, Bukkumweg 24n, 5081 CT, Hilvarenbeek.


  Heeft u product specifieke vragen en wilt u graag persoonlijk advies?

Filter

Selectie verfijnen

merken
Modeljaar
Populaire Producten

Normale prijs: € 49,99

Special Price € 44,99

€ 159,99
Bereken de windsnelheid


Klantenservice
Welkom in de shop van Kitestuff.nl. In onze webshop vindt u een onbeperkt aantal producten van verschillende categorieën.

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00. Heeft u vragen betreft uw de levering, retourneren of betaling van uw bestelling neem dan contact op via verkoop@kitestuff.nll of bel:

085-0493370


Wilt u vragen betreft producten en wilt u graag persoonlijk advies? Neemt u dan contact op middels info@kitestuff.nl, of stel via WhatsApp uw productvraag door te WhatsAppen naar

06-10429676


Waarom Kitestuff?
Niet goed? Geld terug!
Wereldwijde bezorging
Snelle levering
Direct contact
Veilig betalen
Surfshop Cadzand
Ruime keuze, veel verschillende kleuren en de beste kwaliteit. Zo kan het assortiment van onze Cadzand Surfshop worden omschreven.
Bekijk onze winkel

Surfboard kiezen

Een Surfboard Uitkiezen

Om je te helpen met het uitkiezen van de juiste surfboard in de wirwar aan verschillende soorten en maten hebben we een handige handleiding voor je in elkaar gezet.

Voor iemand die net begint met surfen kan het soms ontzettend verwarrend zijn om een eerste surfboard uit te kiezen. Het kan soms verleidelijk zijn om de coolste vorm of het gaafste design uit te kiezen, maar dan kan je zomaar ontzettend teleurgesteld zijn wanneer je eenmaal in het water ligt en meer achter je surfboard aanzwemt dan dat je er op staat.

Beginnende Surfers

Wanneer je als beginneling een surfboard gaat kiezen is de gulden regel dat formaat het allerbelangrijkst is! Normaal geldt dat een grotere plank beter is sinds langere en bredere planken veel meer stabiliteit in het water bieden voor beginnelingen dan kleinere planken.

Naast het formaat moet je ook aan het materiaal van je plank denken. Normaal gesproken zijn er twee verschillende soorten surfboarden: zachte - en harde planken.

Zachte Surfboarden voor Beginners

Het voordeel voor beginners die zachte surfboarden gebruiken, is dat ze stabieler in het water liggen, en dat het grotere formaat ervoor zorgt dat je een golf eerder kan pakken. Tegelijkertijd helpt een zachte plank beginners met het pakken van kleinere, slordige golfjes dichtbij de kust om te kunnen wennen aan de plank. Natuurlijk doet het ook minder pijn wanneer je onverhoopt valt en een smak op je plank maakt.

We kunnen de absolute beginnelingen aanraden te beginnen met een Osprey Foamie Zachte Surfboard voor de overstap op een hardere plank van epoxyhars.

We hebben drie geschikte zachte surfboarden van Osprey die geschikt zijn voor beginners van alle soorten maten - variërend van kleine kinderen tot volwassenen:

 • Osprey 1.82m Foamie Zachte Surfboard (ideaal voor jongere beginners tot 50kg)
 • Osprey 2.13m Foamie Zachte Surfboard (ideaal voor beginners tot 65kg)
 • Osprey 2.43m Foamie Zachte Surfboard (ideaal voor grote surfers en volwassenen tot 90kg)

Harde (Epoxy) Surfboarden voor Beginners

Harde planken zijn ook een goede keus voor beginners, aangezien zij beginnelingen gelijk leren hoe ze op een harde plank moeten surfen, hoe ze de plank moeten onderhouden en hoe je op grotere golven kan surfen. Een ander voordeel van een hardere epoxy surfboard voor beginners is dat ze robuuster en steviger zijn dan polyester surfboarden, al moet hij nog steeds goed onderhouden worden! Het nadeel van deze robuustheid is dat de plank niet bepaald zacht is. Als je geraakt wordt door je plank zal je het voelen ook!

Voor degenen die redelijk bekend zijn met surfen maar nog steeds op een beginners- of gemiddeld niveau zitten (bijvoorbeeld als je een paar lessen op een zachte plank hebt gehad en je klaar bent voor de volgende stap) is een Osprey 7'6" Funboard een goede keus. Funboards zijn ontworpen met stabiliteit in het achterhoofd maar zijn korter dan een longboard, wat de funboard wendbaarder maakt. De funboard pakt daarbij het makkelijkst een golf, wat fantastisch is als je net begint en het pakken van golven het belangrijkste voor je is. Onze funboards zijn gemaakt van een robuuste epoxy buitenkant met een PS-hardschuime kern, wat ze weerbaar en licht van gewicht maakt.

We hebben Osprey 7'6" Epoxy Surfboarden in drie verschillende designs die geschikt zijn voor beginners in alle soorten maten:

Osprey Funboards: ideaal voor beginnende surfers tot 90kg.

 • Osprey 7'6" Funboard (Rood)
 • Osprey 7'6" Funboard (Blauw en wit)
 • Osprey 7'6" Funboard (Klassiek ontwerk met houteffect)

Gemiddelde Surfers

Als je graag een stapje verder gaat, of het gevoel hebt dat je alles hebt bereikt met je longboard of je funboard wat je kan bereiken, kijk dan eens naar onze selectie Osprey shortboards en fishtailboards. Net als onze funboards zijn onze fishtail- en shortboards gemaakt van PS-hardschuim met een robuust epoxy exterieur.

Shortboards

Het voordeel van shortboards is dat ze wendbaarder zijn in grotere en snellere golven (die vaak moeilijker voor grotere planken zijn), wat ervoor zorgt dat je makkelijker draait en makkelijker de branding induikt. Dit betekent wel dat de planken minder snel zijn en moeilijker golven pakken, wat ervoor zorgt dat je meer moet peddelen om de golf in te komen.

Zodra je goed bent geworden in het surfen op kleine golfjes en je graag grotere en snellere golven wilt pakken is een Osprey Shortboard de beste keus. Onze 6'6" shortboards zijn kleiner van formaat en daarom iets makkelijker voor beginners dan de meeste shortboards, ze zijn zeer geschikt voor iemand die zijn of haar eerste shortboard koopt.

Osprey 6'6" Shortboards: ideaal voor gemiddelde surfers tot 85kg.

 • Osprey 6'6" Shortboard (Groen)
 • Osprey 6'6" Shortboard (Blauw)

Fishtail Surfboarden

Fishtailboards zijn platter en breder dan standaard shortboards, wat ze stabieler maakt en ervoor zorgt dat golven eenvoudiger te pakken zijn. Het zijn ideale surfboarden voor in de zomer wanneer de zee kalmer is en de golven zwakker zijn. De kromming van de plank zorgt ervoor dat de fishtailboard een hogere snelheden kan behalen, maar door de breedte is deze minder wendbaar en is het lastiger om de plank te draaien.

De Osprey 1.82 Fishtailboard is zeer geschikt voor de gemiddelde surfer, hij is erg stabiel en wendbaar in kleinere, zwakkere golven waar langere planken meer moeite mee hebben.

 • Osprey Fishtailboard:Ideaal voor de gemiddelde surfer tot 80kg.